Byhaugrestauranten

Her ser vi byarkitektkontorets forslag til restaurant på Byhaugen, og et fotografi av hvordan det så ut i 1935.

Byparken og paviljongen

I forbindelse med byparkens fornyelse med musikkpaviljong og ny promenade i 1921, finnes noen flotte konkurranseforslag og tegninger av byparken.

Observatorium

Disse tegningene til et stjerneobservatorium ble også laget, men aldri realisert. Derimot ble et noe enklere observatoriet oppført i regi av Stavanger Astronomiske Forening. Oppføringen av observatoriet vakte vel å merke reaksjoner.

Offentlige toaletter

Folk skal også ha et sted å gjøre sitt fornødne. I byarkitektens arkiv finnes derfor en del tegninger av offentlige toaletter, både i skoler og forsamlingshus. Mest interessante og forseggjort er kanskje imidlertid de nå stengte toalettene under Nytorget.

Her følger et lite utvalg.

Sykehus i Hillevåg

Et av de tidligere forslagene til sykehus i Stavanger var å bygge om fjøset på Køhlereiendommen i Hillevåg. Her er noen av forslagene:

Utstillingsmontre

Byarkitekten utarbeidet også flere forslag til utstillingsmontre for Stavanger kunstforening. Her ser dere noen av dem.

Vakthus for sjåfører

Ved Petri plass ble det foreslått et vakthus til sjåfører.

Vanningsplass

En vanningsplass for hester i krysset ved Lagårdsveien/Teaterveien/Kongsgata ble også utarbeidet ved byarkitektkontoret.

Flere innlegg
PA-0628 Brynes Planteskoler

PA-0628 Brynes Planteskoler

PA-0628 Brynes PlanteskolerHistorien til Brynes Planteskoler går tilbake til året 1887. Det er dermed det eldste gartneriet i Norge som fremdeles er i drift.Grunnleggeren for planteskolen var Thorstein Bryne (1852-1941). Han var født i Stavanger i en kvekerfamilie....

De andre

De andre

De andre«De andre» er navnet på utstillingen Norsk Lydinstitutt hadde fra 2017-2018. Målet med utstillingen var å trekke frem «de andre» norske sangerne fra første halvdel av 1900-tallet. De fleste kjenner til Kirsten Flagstad og Ivar Andresen, som begge var sangere...

Arne Dørumsgaard

Arne Dørumsgaard

Arne Dørumsgaard: Biografi og ressurserArne Oddvar Dørumsgaard Født: 7. desember 1921, Fredrikstad, Østfold Død: 13. mars 2006, Marzio, Italia Komponist, sanger og gjendikter. Foreldre: Lærer Peder Dørumsgaard (1882–1970) og lærer Kitty Hilda Kristoffersen...