Privatarkiv

Hos Stavanger Byarkiv finner du flere hundre privatarkiver etter enkeltpersoner, bedrifter, foreninger og lag med tilknytning til byen

Innsyn i privatarkiver fås ved henvendelse på forhånd. Send en mail til byarkivet@stavanger.kommune.no. Byarkivet kontakter deg for å avtale besøk på lesesalen når ønsket arkivmateriale er funnet fram.

Vær oppmerksom på at enkelte arkiv er klausulert, og dermed ikke fritt tilgjengelig for publikum.

"

Utforsk våre privatarkiver

De fleste av disse arkivene finner du også ved å søke i www.arkivportalen.no, hvor du kan søke i arkiver fra hele landet.

Oversikt over
privatarkiv

$

Utforsk

Alfabetisk oversikt over
privatarkiv

$

Utforsk

Oversikt over
bedriftsarkiv

$

Utforsk

Oversikt over
institusjons -og organisasjonsarkiv

$

Utforsk

Oversikt over
personarkiv

$

Utforsk

Oversikt over samlinger og gårdsarkiv

$

Utforsk

Oversikt over
utvalgsarkiv

$

Utforsk

Har du arkiver?

Har du liggende papirer etter mormors kolonialbutikk eller farfars sykkelverksted? Kanskje du eller noen du kjenner har dokumenter fra tiden i sangkoret eller fra engasjement for en politisk sak i byen? Eller har du arvet brevene eller dagboken etter en gammel grandtante? Dokumenter som forteller om levd liv, om alle små og store bedrifter, lag og foreninger i Stavanger, om kultur,fritid og politikk, ligger på mange loft og bakrom, kjellere og garasjer, men også på disketter og datamaskiner. Det er lett å tro at materialet ikke er av interesse, men kanskje har du ikke hjerte til å kaste det heller. Da kan det være en god grunn til å kontakte Stavanger byarkiv! Vi tar vare på historien!

Send en e-post til byarkivet@stavanger.kommune.no eller ring oss på 51 50 71 58.

Mer informasjon