Vindmøllebakken

Vindmøllebakken, Møllehaugen i Storhaug bydel. Boliggate fra Pedersgata i nordvestlig retning hvor den ender opp som blindvei.

Vindmøllebakken med møllen
Til høyre Pedersgata mot øst. Vindmøllen ble oppført i 1836 av Ole Baade og Hans Gabriel Sundt. Den stod opprinnelig i Bergen, men ble demontert og flyttet til Stavanger. Den ble seinere overtatt av firmaet J.A. Köhler & co. Etter å ha malt korn i mange år ble den benyttet som barkemølle med hester som drivkraft. Den malte barken ble brukt i garveriene. Vindmølla ble revet et stykke ut på 1950-tallet, men da hadde den vært ute av drift i lang tid allerede.

Vindmøllebakken er oppkalt etter vindmøllen som var plassert på Møllehaugen.

Navnevedtak: 1882

Kilder:
Austbø, Anne Tove m.fl.: Stavanger byleksikon. Stavanger 2008.

Leave a Reply