Vidars gate

Vidars gate, boliggate på Våland, fra Balders gate til A. Buddes vei. Mange gater i området har navn fra norrøn mytologi.

Våland
Oversiktsbilde: Stavanger mot nord. Vålandstårnet med Vålandsbassengene i venstre bildekant. Frue Meieri, Stavanger Sykehus og Våland skole omtrent midt i bildet. Bebyggelse ved Lagårdsveien, Nedre Lagårds vei, Cort Adelers gate, Muségata, Rektor Steens gate, Christian Jacobsens gate, Byfoged Christensens gate, Magnus Lagabøters gate, Johan Thorsens gate, Balders gate, Biskop Njåls gate, Schives gate, Hafrsfjordgata, Rogalandsgata, Vålandsgata, Storækres gate, Eilert Sundts gate, Hilmands gate, Agent Kiellands gate, Furras gate, Kaptein Langes gate, Frøyas gate, Røskvas gate, Vidars gate, Tors gate, Friggs gate, Odins gate, Byfoged Finnes gate, Jørgen Moes gate, Asbjørnsens gate, Sverres gate, Grensegata, Sigurds gate, Bispegata, Butlers gate, Biskop Reinalds gate, Jørgen Erichsens gate, Dronning Ragnas gate, Torbjørn Hornkloves gate, Tjodolvs gate, Håkon Jarls gate, Bernhard Hanssons gate, Kong Carls gate, Rosenkrantz gate, Storgata, Peder Klows gate. Midt i bildet Våland skole, Frue Meieri, Stavanger Sykehus. I bakgrunnen Tasta, Randaberg, Byfjorden, Hundvåg, Buøy, Ryfylke.

Vidar var sønn av sjefsguden Odin og jotunkvinnen Grid. Navnet ble bestemt i 1925. Kjent eiendom i gata: Frelsesarmeens barne- og familievern, Tryggheim.

Navnevedtak: 1925

Kilder:
Austbø, Anne Tove m.fl.: Stavanger byleksikon. Stavanger 2008.

Leave a Reply