Torkel J. Lendes gate

Torkel J. Lendes gate, Våland, Eiganes og Våland bydel. Boliggate fra Valkyrjegata i sørvestlig retning til Øvrebøveien.

Våland
Bebyggelse ved Musegata, Vålandsgata, Biskop Njåls gate, Biskop Reinalds gate, Christian Jacobsens gate, Bispegata, Sverres gate, Lagårdsveien Midt i bildet Brannstasjonen Øverst Grudes konfeksjonsfabrikk, Lagård Gravlund, til høyre Driftsbanegården (NSB) I øvre bildekant til høyre bebyggelse i Birkelandsgata

Gata har navn etter Torkel J. Lende (1849 – 1909). Lende var oppfinner, født på Jæren, men flyttet til Stavanger der han oppfinnerevner blant annet kom hermetikkindustrien til gode. Han lagde blant annet pakningspresse, falsemaskin og brislingklipper. Lende regner for å være et av de største, tekniske geniene Stavanger har fostret. Han var stefar til Lars H. Lende.

Navnevedtak: 1954

Kilder:
Austbø, Anne Tove m.fl.: Stavanger byleksikon. Stavanger 2008.

Leave a Reply