Thiisabakken

Thiisabakken, Våland, Eiganes og Våland bydel. Boliggate med offentlig virksomhet fra Muségata i nordøstlig retning, dreier deretter i nordvestlig retning, krysser Christian Jacobsens gate og Sverres gate og ender i Lagårdsveien.

Utsikt fra branntårnet mot vest.
Bygging av ny brannstasjon, “Brannvakten”. Fotografiet står i et album. Utsikt mot Våland og Vålandstårnet. Den opptråkka stien er Vålandsgata, Muségata. De tre husene sentralt i midten er sannsynligvis Thiisabakken 16 og Christian Jacobsens gate 3 og 5. Husene bakover ligger til Christian Jacobsens gate, Muségata , Ingesgata , Grensegata og Rektor Steens gate. Sladresvingen

Gata har navn etter familien Thiis som bodde i et hus som i dag er en del av bygningen til Østerlide barnehabilitering, en avdeling under Helse Stavanger HF.

Tidligere utgjorde det første stykket av gata Biskop Njåls gate, mens resten var midtre del av Vålandsgata.

Navnevedtak: 2005

Kilder:
Austbø, Anne Tove m.fl.: Stavanger byleksikon. Stavanger 2008.

Leave a Reply