Stavangerfjords vei

Stavangerfjords vei, Hundvåg bydel, boliggate og tidligere gårdsvei fra Hundvågveien til Vestalis vei, med to blinde veiløp mot Husabøveien.

Hundvåg, Husebø
Stavanger ytre. Hundvåg, Husebø. Mot nord. Stavangerfjordsvei. Mot Skeie.

Gata er bebygd med eldre gårdshus og nyere eneboliger. Flere gater i området har navn etter kjente skip fra Stavanger, og denne fikk navnet sitt etter Den Norske Amerikalinjes mest kjente og populære skip, D/S Stavangerfjord.

D/S Stavangerfjord var registrert i Stavanger, og gikk i fast rute over Atlanterhavet i 1918 – 1963, bare avbrutt av 2. verdenskrig. Stavangerfjord ble omtalt som Atlanterhavets dronning, og det var alltid stor festivitas når båten ankom eller forlot byen.

Navnevedtak: 1968

Kilder:
Austbø, Anne Tove m.fl.: Stavanger byleksikon. Stavanger 2008.

Leave a Reply