Soltunveien

Soltunveien, Tasta, Tasta bydel. Boliggate som går fra Høgeveien i sørvestlig retning til Nestunveien.

Tasta
Bebyggelse ved Vølstadveien, Sjøveien, Kvernhusveien, Prestveien, Randabergveien, Nestunveien, Midttunveien, Fredtunveien, Norheimsveien, Livdestig, Høgeveien, Fjellsenden, Brattestig, Vedeveien, Fjellstigen, Kringveien, Bakkebråtet, Høgebrekka, Norheimskneiken, Soltunveien, Høystemveien, Tarjei Vesaas vei, Anders Hovdens vei, Stølsbrautene, Fagerstølveien, Nystølveien, Steinstøl- veien, Fjellstølveien, Fagerstølveien, Fagerstøltunet, Stølstunet. Foran i bildet Tastaveden skole, Byfjord skole, Tastaveden. I bakgrunnen Byfjorden, Sokn, Bru, Mosterøy, Rennesøy, Åmøy, Hundvåg.

Gatene rundt skolene Tastaveden og Byfjord fikk tun-navn: Soltun-, Fredtun-, Midtun- og Nestunveien.

Bebyggelsen består stort sett av ene- og tomannsboliger. Langs den ene siden ligger skolene Tastaveden og Byfjord. I Soltunveien 11 holdt tidligere Soltun Kolonial til.

Navnevedtak: 1954

Kilder:
Austbø, Anne Tove m.fl.: Stavanger byleksikon. Stavanger 2008.

Leave a Reply