Regimentveien

Regimentveien, Madla bydel. Veien er en gjennomfartsåre og boliggate fra Madlaveien i nordvestlig retning til Revheimsveien.

Revheim
Stavanger ytre. Revheim. Mot S.Ø. Revheimkrossen med Hestnesveien fra høyre, Regimentveien på skrå oppover i bildet og Revheimsveien så vidt synlig nede til høyre. Bruka f.v.: Edmund Revheim, Hans Clausen, Jon Sundal (sønnen Jon overtok i 1955), Forsamlingshuset Fredtun og bruket til Thorleif Sunde. Madlamarka bak. Mot Revheimsmyra og Tvaraberget. Informant: Martin Wølstad / Madla Historielag

Regimentveien har sitt navn etter de militære aktiviteter i Madlaleiren. Veien går gjennom et jordbruksområde, men eneboliger og rekkehus ligger også langs veien. Et regiment er en stor militær organisasjon som kan ha en operativ avdeling og en administrativ avdeling. Et regiment i betydning administrativ avdeling er den grunnleggende enheten i en armé. Regimentene har ofte flere århundre lang historie. Et administrativt regiment ledes som regel av en generaloffiser. Et infanteriregiment består som regel av 3 bataljoner, et kavaleriregiment består av 3 – 6 eskadroner og et feltartilleriregiment består av 2 – 4 bataljoner.

Navnevedtak: 1966

Kilder:
Austbø, Anne Tove m.fl.: Stavanger byleksikon. Stavanger 2008.

2 thoughts on “Regimentveien

Leave a Reply