Ospeveien

Ospeveien, Tasta, Tasta bydel. Boliggate bebygd med tomannsboliger. Løper fra Lindeveien i sørvestlig retning frem til den møter Olderveien.

Tasta
Bebyggelse ved Lindeveien, Bjørkeveien, Almeveien, Porsveien, Lyngveien, Ospeveien, Stemholen, Snarveien, Lensmann Blix vei, Edvard Munchs vei, Tverrveien, Jens Otterbechs vei, Kvernhusveien, Prestveien, Fjellfaret, Vølstadveien, Sjøveien, Asalkroken, Olderveien, Randabergveien, Midttunveien, Nestunveien, Fredtunveien, Brattestig, Livdestig, Høgeveien, Granlibakken, Norheimsveien, Bakkebråtet, Høgebrekka, Norheimssvingen, Norheimskneiken, Soltunveien, Høystemveien, Tarjei Vesaas vei, Anders Hovdens vei. I forgrunnen Byhaugkafeen. Midt i bildet Tastaveden skole, Byfjord skole, Tastaveden. I bakgrunnen Byfjorden, Åmøy, Sokn, Bru, Mosterøy, Rennesøy, Ryfylke

En rekke av gatene i Byhaug-området har navn etter tresorter. Osp er et løvtre i poppelslekten.

Navnevedtak: 1961

Kilder:
Austbø, Anne Tove m.fl.: Stavanger byleksikon. Stavanger 2008.

Leave a Reply