Magnus Lagabøters gate

Magnus Lagabøters gate, Våland, Eiganes bydel. Boliggate fra Håkon Jarls gate i sørøstlig retning til Biskop Njåls gate.

Våland
Bebyggelse ved Johan Thorsens gate, Biskop Njåls gate, T.J. Storækres gate, Magnus Lagabøters gate, Christian Jacobsens gate, Rektor Steens gate, Hafrsfjordgata, Grensegata, Sigurds gate, Butlers gate, Erlands gate, Schives gate, Kong Carls gate, Musegata I bakgrunnen Våland skole

Flere gater på Våland hedrer historiske og til dels kongelige personer. Magnus Lagabøter ble kronet som konge i 1261, og omkring 1270 bidrog han sammen med biskop Torgils til å få etablert et hospital for fattige og syke. Dette hospitalet lå i området Asylgata/Hospitalsgata, og ble først erstattet av Den kombinerede innretning på 1800-tallet. Tilnavnet «Lovforbedreren» fikk Magnus for hans arbeid med separate bylover og landslover.

Navnevedtak: Uvisst

Kilder:
Austbø, Anne Tove m. fl: Stavanger Byleksikon Stavanger 2008

Leave a Reply