Magnus Karlsons gate

Magnus Karlsons gate, Tjensvoll, Hillevåg bydel. Boliggate fra Tjensvollveien i sørvestlig retning til Tellusveien. Bebygd med eneboliger og rekkehus, i tillegg til både offentlig og privat virksomhet, bl.a. Tommeliten barnehage, privat barnehage eid av et andelslag, åpnet i 1995; Stavanger Sanitetsforenings bo- og aktivitetssenter, oppført i 1994/95.

 

Flyfoto av Tjensvoll
Stavanger ytre og midtre. Tjensvoll. Mot S.Ø. Til venstre: Hotel Alstor. Til høyre: Solborg Folkehøgskole Tjensvollveien, Ullandhaugveien. Henrik Ibsens gate er ikke bygd. Ei heller Tjensvoll skole Mot Auglend, Gandsfjorden, Lifjell og Dale Sykehus.

Gata er oppkalt etter Magnus Karlson (1880-1966) som satt som ordfører for Arbeiderpartiet i perioden 1947-1953.

BySt003a_040.jpg

Han var medlem av bystyret fra 1908 til 1955. Karlsen var utdannet skomaker, men ble etter hvert likningsassistent og siden styrer for Stavanger kommunale dyrtidskontor i 1916. Han var også en av initiativtakerne og primus motor i Arbeideravholdslaget Frisinn. I tillegg til å være avholdsmann var Karlson også vegetarianer.

Flere av gatene i området er oppkalt etter kommunepolitikere.

Navnevedtak: 1971

Kilder:
Austbø, Anne Tove m.fl.: Stavanger byleksikon. Stavanger 2008.

Leave a Reply