Jakob Jåthuns gate

Jakob Jåthuns gate, Jåttå, Hinna bydel. Boliggate fra Ordfører Tveteraas gate i sørlig retning som ender i blindvei.

Flyfoto av Hinna og Alfred Paulsen A/S Mekaniske Verksted
Stavanger ytre. Hinna. Mot N.Ø. På grensen til Jåttå. Mot Hinnavågen. Boganesveien (Rv. 44). Utenfor øverste høyre hjørne Nautholmen. I øverste venstre hjørne Hinna stasjon på Jærbanen. Gården øverst tilhørte Hans Hinna. I midten har vi Alfred Paulsens smie. Nederst ser vi Tor og Thea Revheims hus.

Gata har navn etter Jakob Jåthun (1899 – 1973). Gata ligger i nærheten av gården hans. Han huskes best som ættegransker hvor han hadde store kunnskaper om slekter i Rogaland. I årtier var han aktiv i Rogaland Historie- og Ættesogelag, både som formann og som redaktør av årboka « Ætt og Heim». Han satt i styrene for Hetland Sparebank og Rogaland Felleskjøp, og som forretningsfører i Hetland Branntrygd.

Navnevedtak: 1978

Kilder:
Austbø, Anne Tove m.fl.: Stavanger Byleksikon, 2008
Stavanger Aftenblad: Gatenavn i Stavanger, 1993 – 1994

Leave a Reply