Høylandsgata

Høylandsgata, boliggate på Våland, strekker seg fra Lagårdsveien skrått opp mot Rogalandsgata.

Hillevåg mot Våland
Oversiktsbilde. Stavanger mot nordvest. Hillevåg i forgrunnen. I høyre bildekant: del av Hillevågsbukten og Hillevågsvatnet. Jærbanen m/ sidespor og godsterminal. Gateløp: Hillevågsveien, Lagårdsveien, Frida Hansens vei, Solbjørgveien, Valkyrjegata, Øvrebøveien, Falcks gate, Torkel J. Lendes gate, Lindahlsbakken, Skjærabergveien, Høylandsgata, Rogalandsgata, Armauer Hansens vei. Til venstre sykehusområdet (delvis utenfor bildekanten). Videre Våland, Storhaug, Tasta. I bakgrunnen Buøy, Hundvåg, Byfjorden, Ryfylke. Rogalandsgata , Muségata (?)

Navnet er hentet fra kommunen Høyland ved Sandnes, som ble innlemmet i denne ved kommunesammenslåing i 1965.

Mellom Høylandsgata og Lagårdsveien ligger et laftet trehus i nasjonalromantisk stil, som ble bygget for Hans Lindahl Falch, ordfører fra 1902-1907. Bygningen er fredet.

Navnevedtak: 1937

Kilder:
Austbø, Anne Tove m.fl.: Stavanger byleksikon. Stavanger 2008.

Leave a Reply