Fridtjof Nansens vei

Fridtjof Nansens vei, Bekkefaret, Hillevåg bydel. Går i nordlig retning fra Møllegata og strekker seg fram til Torgveien. En avstikker i sørvestlig retning ender som blindgate. Gata er bebygd med rekkehus, eneboliger og vertikaldelte tomannsboliger, så vel som næringsbygg. Den ligger i et strøk der flere av gatenavnene er oppkalt etter oppdagelsesreisende og polarforskere.

Rekkehus i Bekkefaret

Fridtjof Nansen (1861-1930) var vitenskapsmann, polfarer, diplomat, humanist og politiker, kjent bl.a. for sitt engasjement for krigsfanger og flyktninger. Han ble i 1920 Folkeforbundets første høykommissær for flyktninger, en stilling han brukte til å skape Nansenpasset for å hjelpe statsløse flyktninger. Han engasjerte seg sterkt i nødhjelpen til hungersnødrammede russere og utover 1920-tallet involverte han seg særlig i situasjonen til den fordrevne armenske befolkningen. Han fikk Nobels fredspris for sitt arbeid i 1922.

Navnevedtak: 1956

Kilder:
Austbø, Anne Tove m.fl.: Stavanger byleksikon. Stavanger 2008.
Wikipedia: http://no.wikipedia.org/wiki/Fridtjof_Nansen

One thought on “Fridtjof Nansens vei

Leave a Reply