Frams gate

Frams gate, Bekkefaret, Hillevåg bydel. Boliggate fra sammenløpet av Gjøas gate / Ellsworths gate / Haugåstunet i sørøstlig retning til Haugåsveien.

Åsen - Bekkefaret
Bebyggelse ved Bergåsveien, Haugåsveien, Frams gate, Nordlysbråtet, Gjøas gate og videre Bekkefaret Øverst fra venstre Mosvatnet, Vålandskråningen

Gatenavnene i området hedrer tidligere oppdagelsesreisende og polarforskere. Frams gate er oppkalt etter polarskipet «Fram» som ble brukt til ekspedisjoner av Fridtjof Nansen, Otto Sverdrup og Roald Amundsen. Skipet var en tremastet skonnert som ble konstruert av Colin Archer i 1892 etter anvisning av Fridtjof Nansen. Boligstrøket består av rekkehus og vertikaldelte tomannsboliger. Frams gate nr 2, 4 og 6 er rekkehus i borettslaget Kari VI, til sammen 12 enheter oppført av Stavanger Boligbyggelag i 1956.

Navnevedtak: 1956

Kilder:
Austbø, Anne Tove m.fl: Stavanger Byleksikon. Stavanger 2008

Leave a Reply