Folke Bernadottes vei

Folke Bernadottes vei, Hillevåg bydel, boliggate som går fra sykehusområdet og opp til Vålandstårnet. Gata er bebygd med rekkehus, ene- og tomannsboliger. Mange av boligene, som ble reist på 50-tallet, ble overtatt av statlig ansatte.

Våland
Til høyre sykehusområdet
Videre bebyggelse ved Armauer Hansens vei, Petter Hærems gate, Fredrik Nannestads vei, Folke Bernadottes gate, Overlege Cappelens gate, Pastor Brekkes vei, Friggs gate, Tors gate, Vidars gate, T. Segerstedts vei, A. Buddes vei, Arne Garborgs vei, Rogalandsgaten, Marcus Thranes gate, Røskvas gate, Jonas Dahls plass, Øvrebøveien
Øverst til høyre “Teknikken”, Strømsbrua, Hillevågsvatnet, Paradis.

Flere gater i området er oppkalt etter personer som har utmerket seg innen humanitært arbeid. Svensken Folke Bernadotte (1895-1948), som også var greve av Wisborg, gjorde en stor innsats for å hjelpe fanger ut i friheten i 1945 da 2. Verdenskrig gikk mot slutten. På grunnlag av hans virksomhet reddet Røde Kors ca. 25 000 fanger av forskjellig nasjonalitet ut av tyske konsentrasjonsleirer.

Bernadotte ble drept av jødiske terrorister da han var meklingsmann i Israel/Palestina-konflikten etter krigen.

Navnevedtak: 1954

Kilder:
Austbø, Anne Tove m.fl.: Stavanger byleksikon. Stavanger 2008.

One thought on “Folke Bernadottes vei

Leave a Reply