Erlands gate

Erlands gate, boliggate på Våland, fra Stavanger Sykehus til Våland skole.

Flyfoto av Våland
Stavanger midtre. Bispeladegård (nord). Våland. Mot N.V: Muségata i forgrunnen. Våland skole midt i bildet. Mot Frue Meieri og Stavanger Sykehus i høyre billedkant. De nærmeste gatene vi ser er: Hafrsfjordgata, Rektor Steens plass, Rektor Steens gate, Erlands gate, Schives gate, Muségata, Peder Klows gate, Storgata, Rosenkrantz gate, Kong Carls gate, Furras gate, Bernhard Hanssons gate, Cort Adelers gate, Butlers gate, Sigurds gate og Grensegata.

Gatenavnet er knyttet til skipper Knud Knudsen Erland. I 1856 fikk han skjøte på en av Eiganes-løkkene, som lå plassert i området der gata ligger. Erland var også fører av skonnert-briggen (brigantinen) Rjukan i 1864.

Navnevedtak: 1885

Kilder:
Austbø, Anne Tove m.fl.: Stavanger Byleksikon, 2008

One thought on “Erlands gate

Leave a Reply