Eikegreina

Eikegreina, Kristianslyst, Hillevåg bydel. Parallellgate til Eikebergveien. Strekker seg i nordvestlig retning fra Gulaksveien og dreier så nordøst til Eikebergveien. To avstikker i sørvestlig retning ender begge blindt.

Kristianslyst
Kristianlyst i forgrunnen, Hillevåg og Bekkefaret i bakgrunnen I Øvre bildekant Jarlebanen, utstillingsbrakkene, blokkene i Bjaalandsgata Bebyggelsen ligger i hovedsak til Eikegreina, Eikebergveien, Knausen, Øvre Knausen, Vårlibakken, Vårlikroken, Vårliveien, Brattåsveien Gjennomhullet av arkivskaper

Gata er bebygd med eneboliger og vertikaldelte tomannsboliger.

Navnet henspiller på Eikeberget som ligger like ved.

Navnevedtak: 1961

Kilder:
Austbø, Anne Tove m.fl.: Stavanger byleksikon. Stavanger 2008.

One thought on “Eikegreina

Leave a Reply