Bjaalands gate

Bjaalands gate, Hillevåg bydel. Bjaalands gate er en boliggate som starter fra Frida Hansens vei og går nordover for deretter å svinge vestover mot Jarlabanen. Herfra fortsetter den som gangvei til Andrées gate.

Sentralsykehuset i Rogaland
Sykehuset Bekkefaret mot Våland Gateløp: Armauer Hansens vei, Folke Bernadottes vei, Svend Foyns gate, Fylkeslege Ebbels gate, Andréekroken, Stemveien, Marie Føreids vei, Fridtjof Nansens vei, Stemveien, Ullandhaugveien, Blokkene ligger til Bjaalands gate

Bjaalands gate ligger i et område hvor flere av gatene er oppkalt etter polarforskere og oppdagelsesreisende. Olav Bjaaland (1873-1961) var norsk idrettsmann og polarfarer fra Morgedal. Han var med på Roald Amundsens ekspedisjon til Sydpolen i 1910-1912.

Kjente bygg med adresse i gata er Köhler-låven, oppført 1876, Askeladden barnehage og blokkene i borettslaget Bakkevoll (ark. Retzius og Bjoland) oppført av Hetland boligbyggelag i 1960.

Navnevedtak: 1981 (Opprinnelig døpt Stemveien i 1961)

Kilder:
Austbø, Anne Tove m.fl.: Stavanger byleksikon. Stavanger 2008.

2 thoughts on “Bjaalands gate

  1. Denne gaten fikk navnet sommeren 1983 , vedtaket kanskje i 1981 men da vi reiste til amerika 29 juni 1983 var skiltene stemveien , når vi kom hjem het gata våres bjaalands gate . Forstod ikke vitsen da stemmen gikk gjennom her . Bjaalands gate gikk i 1983 opp til romsøe , men da det kom stengsel i krysset til Andrées gate fikk de fra romsøe ned til jarlabanen tilbake navnet Stemveien .
    Det ble sagt att stemveien skulle flyttes til Sola !!

Leave a Reply