Berings gate

Berings gate, Bekkefaret, Hillevåg bydel. Starter ved Svend Foyns gate og går i sørvestlig retning. Den deler seg i to løp der det ene fortsetter i vestlig retning fram til en liten sti som går over i Hjalmar Johansens gate, mens det andre fortsetter sørover og ender opp som blindvei.

Rekkehus i Bekkefaret, Hillevåg
Stavanger ytre. Hillevåg. Mot S.Ø. Oscar Wistings gate (i forgrunnen) og Svend Foyns gate.

Berings gate er en boliggate bebygd med blokker og rekkehus i strøk der flere av gatenavnene er oppkalt etter oppdagelsesreisende og polarforskere.

Borettslaget Solhøgda, med blokker oppført av Stavanger Boligbyggerlag i 1969, ligger til gata.

Vitus Bering (1681-1741) var en dansk-russisk polarforsker som bl.a. fikk Beringstredet oppkalt etter seg, etter at han ledet en ekspedisjon for å kartlegge ishavskysten ved Sibir og øyer og kyststrekninger lans Alaska.

Navnevedtak: 1956

Kilder:
Austbø, Anne Tove m.fl.: Stavanger Byleksikon, 2008

Leave a Reply