Arne Garborgs vei

Arne Garborgs vei, boliggate i Vålandskråningen, fra 1995 inkludert i Hillevåg bydel.

Byhaugen øst
Bebyggelse ved Andrew Smiths gate, Lars Dahles vei, Olaf Paulus vei, Karmøyveien, Solandsbakken, Almeveien Øverst til høyre Randabergveien Øverst til venstre bebyggelse under oppføring i Bjørkeveien

Gatenavnet ble bestemt i 1934 etter Arne Garborg (1851-1924), en av Norges største forfattere. Garborg ble født i Time på Jæren hvor han hadde det meste av sitt liv og virke. Men han var viden kjent utenfor Rogaland, som nynorskforkjemper og intellektuell, og han bodde flere steder østpå i perioder, sammen med sin kone, Hulda Garborg.

Garborg er forfatter til flere kjente bøker, bl.a. Haugtussa og Bondestudentar. Dessuten grunnla han flere aviser. Opprinnelig var planen å videreføre gata østover fra Rogalandsgata, men denne planen ble tidlig lagt bort, og gata går nå fra Rogalandsgata i retning mot Vålandstårnet.

Kilder:
Austbø, Anne Tove m.fl.: Stavanger byleksikon. Stavanger 2008.

One thought on “Arne Garborgs vei

Leave a Reply