Anders Hovdens vei

Anders Hovdens vei, Tasta, Tasta bydel. Boliggate bebygd med eneboliger og tomannsboliger. Gateløpet er fra Høgeveien i sørvestlig retning til Vedeveien.

Tasta
Bebyggelse ved Byhaugveien, Bruveien, Carl Sundt Hansens vei, Mester Gottfrieds vei, Peter Krøyers gate, Solandsbakken, Andrew Smiths gate, Karmøyveien, Organist Svensens gate, Lars Dahles vei, Obstfelders vei, Olaf Paulus’ vei, Misjonsveien, Bøkeveien, Furuveien, Almeveien, Bjørkeveien, Lindeveien, Porsveien, Lyng- veien, Lindemann Bulls vei, Stemholen, Edvard Munchs vei, Jens Otterbechs vei, Snarveien, Tverrveien, Vølstad- veien, Sjøveien, Seljeveien, Ospeveien, Olderveien, Fjellfaret, Asalkroken, Poppelveien, Randabergveien, Prestveien, Kvernhusveien, Fredtunveien, Nesttunveien, Midttunveien, Norheimsveien, Granlibakken, Livdestig, Brattestig, Høgeveien, Fjellsenden, Fjellstigen, Bakke- bråtet, Vedeveien, Norheimskneiken, Høgebrekka, Soltunveien, Høystemveien, Tarjei Vesaas’ vei, Anders Hovdens vei, Langøyveien, Vassøyveien, Bergstien, Bernt Støylens vei, Lensmann Blix vei, Einerholen, Slettmark- veien, Harlows gate, Esbjerggata, Eskilstunas gate, Nordens gate, Brageveien, Christian Bjellands gate. Midt i bildet Tastaveden skole, Byfjord skole, Tastaveden. I bakgrunnen Byfjorden, Hundvåg, Åmøy, Bru, Sokn, Mosterøy, Rennesøy, Ryfylke

Norske salmediktere og andre forfattere er hedret med gatenavn i området. Anders Hovden (1860-1943) var prest, lyriker og forfatter, og en ivrig forkjemper for målsak og frilynt ungdomsarbeid. Nærmere 50 av hans salmer er trykket i “Nynorsk Salmebok”.

Navnevedtak: 1954

Kilder:
Austbø, Anne Tove m.fl.: Stavanger byleksikon. Stavanger 2008

One thought on “Anders Hovdens vei

Leave a Reply