Stavanger postkontor

Postkontoret ved Breiavatnet, kjent som «bananen» på folkemunne grunnet sin krumme form og gule farge, var et bygg i jugendstil oppført i 1909. Bygget ble tegnet av arkitekten Jens Zetlitz Monrad Kielland. Han var født i Stavanger, men hadde sin virksomhet i Bergen. Bl.a. tegnet han flere av Ålesunds flotteste hus etter bybrannen der i 1904.

Både postkontor og telegrafstasjon holdt til i bygningen som ble revet i 1974. I tillegg til å inneholde ulike utkast til selve bygget, inneholder tegningene fra byarkitekten også forslag til nye planløsninger for videre bruk av bygningen. Dette ble det åpenbart aldri noe av, men utfra dateringen av tegningene ser man at dette ble vurdert til siste slutt.

Arkitekttegning Posthuset Øvre Holmegate / TorgetArkitekttegning Posthuset Øvre Holmegate / TorgetArkitekttegning Posthuset Øvre Holmegate / TorgetArkitekttegning Posthuset Øvre Holmegate / TorgetArkitekttegning Posthuset Øvre Holmegate / TorgetArkitekttegning Posthuset Øvre Holmegate / TorgetArkitekttegning Posthuset Øvre Holmegate / TorgetArkitekttegning Posthuset Øvre Holmegate / TorgetArkitekttegning Posthuset Øvre Holmegate / TorgetArkitekttegning Posthuset Øvre Holmegate / TorgetArkitekttegning Posthuset Øvre Holmegate / TorgetArkitekttegning Posthuset Øvre Holmegate / TorgetArkitekttegning Posthuset Øvre Holmegate / TorgetArkitekttegning Posthuset Øvre Holmegate / Torget

Leave a Reply