Stavanger domkirke

Stavanger domkirke, byens eldste historiske bygning, ble reist i løpet av 1100-tallet. Den eldste delen er i romansk stil, mens den nyere delen (koret og partiet ved inngangen mot Haakon VIIs gate) er i gotisk stil. Domkirka har imidlertid gjennomgått flere restaureringer i offentlig regi. Alle tegningene fra byarkitektens arkiv stammer naturlig nok fra disse.

Her følger et utvalg.

Arkitekttegninger av Domkirken - Eldste tegningerArkitekttegninger av Domkirken - Eldste tegningerArkitekttegninger av Domkirken - Eldste tegningerArkitekttegninger av Domkirken - Eldste tegningerArkitekttegninger av Domkirken - Eldste tegningerArkitekttegninger av Domkirken - Eldste tegninger

Arkitekttegning av Domkirken av C.F von der LippeArkitekttegning av Domkirken av C.F von der LippeArkitekttegning av Domkirken av C.F von der LippeArkitekttegning Stavanger Domkirke - Kopier - E. NielsenArkitekttegning Stavanger Domkirke - Kopier - E. NielsenArkitekttegning Stavanger Domkirke - Kopier - E. NielsenArkitekttegning Stavanger Domkirke - Kopier - E. NielsenArkitekttegning Stavanger Domkirke - Kopier - E. NielsenArkitekttegning Stavanger Domkirke - Kopier - E. NielsenArkitekttegning av Bispekapellet - Domkirkens bispekapellArkitekttegning av Bispekapellet - Domkirkens bispekapellArkitekttegning av Bispekapellet - Domkirkens bispekapellArkitekttegning av Bispekapellet - Domkirkens bispekapellArkitekttegning av Bispekapellet - Domkirkens bispekapellArkitekttegning av Bispekapellet - Domkirkens bispekapell

 

Leave a Reply