St. Svithun skole

Denne skolebygningen ble tatt i bruk i 1919. Grunnmuren er hugget i stein mens resten av bygget er i mur. Bygningen er vernet. Den ble tegnet av Stavangers første stadsarkitekt, Johs Th. Westbye. Vaktmesterboligen kom til senere. Skolen var i sin tid den første i sitt slag med med fliselagt svømmebasseng, badstue, dusjbad og to karbad. Skolen er oppkalt etter Stavanger bys skytshelgen, St. Svithun. En statue av St. Svithun, laget av kunstneren Tore Bjørn Skjølsvik, ble i 1985 plassert i en nisje over hovedinngangen. En minnetavle over tidligere elever som falt under 2. verdenskrig henger ved inngangen i første etasje.

Nedenfor følger tegninger av både fasade, svømmeanlegg og bygningsdetaljer.

Arkitekttegning av St. Svithun MiddelskoleArkitekttegning av St. Svithun MiddelskoleArkitekttegning av St. Svithun MiddelskoleArkitekttegning av St. Svithun MiddelskoleArkitekttegning av St. Svithun MiddelskoleArkitekttegning av St. Svithun MiddelskoleArkitekttegning av St. Svithun MiddelskoleArkitekttegning av St. Svithun MiddelskoleArkitekttegning av St. Svithun MiddelskoleArkitekttegning av St. Svithun MiddelskoleArkitekttegning av St. Svithun MiddelskoleArkitekttegning av St. Svithun MiddelskoleArkitekttegning av St. Svithun MiddelskoleArkitekttegning av St. Svithun MiddelskoleArkitekttegning av St. Svithun MiddelskoleArkitekttegning av St. Svithun MiddelskoleKa_0028_T0063_001_179_460xKa_0028_T0063_001_180_460x

Leave a Reply