Lagårdsveien brannstasjon

18. desember 1956 stod den nye brannvakten på Lagårdsveien klar til å tas i bruk. Arbeidet med ny brannstasjon hadde imidlertid begynt nærmere tjue år tidligere. 11. februar 1938 hadde komitéen for ny brannstasjon sitt første møte. Startskuddet for byggingen ble gitt av den pensjonerte brannformann R. Roaldsen den 4. januar 1954. Stasjonen i tre etasjer var en kraftig modernisering sammenliknet med sin forgjenger, og inneholdt både oppholdsrom og soverom, bilverksted, bibliotek og kjøkken samt hobbyrom og vaskeri. Her følger et utvalg tegninger.

Arkitekttegning av ny brannstasjon på Lagårdsveien 30 - 32Arkitekttegning av ny brannstasjon på Lagårdsveien 30 - 32

Arkitekttegning av ny brannstasjon i Lagårdsveien 30 - 32Arkitekttegning av ny brannstasjon i Lagårdsveien 30 - 32Arkitekttegning av ny brannstasjon i Lagårdsveien 30 - 32

Arkitekttegning av ny brannstasjon i Lagårdsveien 30 - 32Arkitekttegning av ny brannstasjon i Lagårdsveien 30 - 32Arkitekttegning av ny brannstasjon i Lagårdsveien 30 - 32

Leave a Reply